Ενα κλασσικό …Kir

Kir

Στη Γαλλία το πίνουν ως apéritif πριν από ένα γεύμα ή  snack. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, οι πιο γνωστές είναι το
Kir Royal -με σαμπάνια
Kir Pétillant – με αφρώδη οίνο
όμως εμείς σας προτείνουμε την πιο απλή και ελαφριά εκδοχή του με ξηρό λευκό κρασί….

ΥΛΙΚΑ:
• 30 ml creme de cassis (κρεμ ντε κασίς)
• ξηρό λευκό κρασί, παγωμένο
• φέτα λεμονιού (για γρανίρισμα, προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε την creme de cassis σε παγωμένο ποτήρι κρασιού.
Ρίχνετε το κρασί και αν θέλετε, γρανίρετε με το λεμόνι.

You may also like