Είμαστε στη καρδιά του χειμώνα. Και χειμώνας σημαίνει κρύο. Και κρύο σημαίνει ότι το δέρμα μας εκπέμπει SOS για ενυδάτωση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που συνοδεύουν τις τελευταίες ημέρες μας, έχουν κάνει αισθητά τα σημάδια πάνω σου. Σκασμένα χέρια και χείλη, κόκκινες μυτούλες και δέρμα που σε τραβάει είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που μας δείχνουν, πως είναι επιτακτική ανάγκη να χαρίσουμε στο δέρμα μας έξτρα ενυδάτωση και θρέψη. Έτσι για να μάθουμε να «ακούμε» το σώμα μας.
Το scrub μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να σε προετοιμάσει για το επόμενο beauty step σου.
Scrub προσώπου
1 κουταλιά γλ. ψιλή ζάχαρη
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
1 αβγό
Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, τρίβετε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο για 5΄ και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Scrub σώματος
½ φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη και Johnson’s baby oil (τόσο όσο…η ποσότητα ποικίλει αναλόγως της έκτασης που έχεις να καλύψεις)
Για extra ενυδάτωση, μπορείς να προσθέσεις 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο (γνωστό για τα ενυδατικά του στοιχεία, θα μαλακώσει αμέσως σκληρές περιοχές όπως φτέρνες και αγκώνες)
Κατόπιν τούτων, το δέρμα είναι προετοιμασμένο για γενναιόδωρες ποσότητες ενυδατικής. Προτίμησε τα body butter έναντι των κοινών γαλακτωμάτων, που είναι πιο συμπαγή και πιο θρεπτικά. Και ναι, η σύστασή τους μπορεί να είναι βαριά αλλά το βαρομετρικό χαμηλό εκεί έξω το απαιτεί, και αυτά είναι ιδανικά για να σου χαρίσουν την απόλυτη ασπίδα από το κρύο.
Βαζελίνη über alles
Η βαζελίνη είναι παραδοσιακά το πιο θρεπτικό μη καλλυντικό που ξέρω. Και εγώ και εσύ και πολλές γενιές πίσω μας. Αν είσαι κρυωμένη λοιπόν, πριν πέσεις για ύπνο, τοποθέτησέ το γύρω από τα ρουθούνια σου. Θα σε ανακουφίσει από το πόνο και θα προλάβει τα σκασίματα. Επίσης μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος των χεριών (όχι στις παλάμες) θα τα κάνει μωρουδίστικα.
P.S.: Stay tuned γιατί έρχεται και σχετικό θεματάκι, για το απόλυτο πολυεργαλείο που λέγεται βαζελίνη.
Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ