1,1K 250γρ. μοσχαρίσιο κιμά 250γρ. χοιρινό κιμά 2 ψιλοκομμένα μεγάλα κρεμμύδια 125γρ. Flora Soft με βούτυρο ½ κούπα έτοιμο σπιτικό ζωμό βοδινού Knorr 1 κ.σ. ρίγανη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 4 φέτες κασέρι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 ψωμάκια για burger Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και ζωμό . Ζυμώνουμε καλά μέχρι ο κιμάς να γίνει αφράτος, προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο, ζυμώνουμε πάλι και τον βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από μισή ώρα μπορούμε να τον βγάλουμε και να πλάσουμε 4 μεγάλα burgers, τα οποία θα ψήσουμε και από τις 2 πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο. Λίγο πριν βγάλουμε τα σπιτικά burgers, βάζουμε στο καθένα από μια φέτα κασέρι που θα λιώσει με τη θερμοκρασία. Στο μεταξύ αναμειγνύουμε τα υλικά της σος, ανοίγουμε τα ψωμάκια και βάζουμε στη βάση το μαρούλι, μετά το burger, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη σος και το κλείνουμε πριν το σερβίρουμε.
Ποιος δεν αγαπάει τα burger; Ψηλά στην προτίμηση μικρών και μεγάλων, αποτελούν ιδανική επιλογή στην έξοδο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Κάντε κι εσείς μια έκπληξη στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ετοιμάστε τους αυτό το λαχταριστό πιάτο!
ΥΛΙΚΑ:
*Για το γαρνίρισμα:
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 καρδιές μαρουλιού
Πατάτες τηγανιτές
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
*Για την σος:
3 κ. σ. μαγιονέζα
2 κ. σ. κέτσαπ
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.cookoo.gr