ΥΛΙΚΑ:
400 gr. ζυμαρικά
500 gr. χοιρινό ψαρονέφρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600 ml. ζωμό κρέατος
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
50 ml. λικέρ μαστίχα
2-3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Ροζ πιπέρι
Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Κόβετε το ψαρονέφρι σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρετε τα φιλέτα πολύ καλά και από τις 2 πλευρές.
* Μην τα σωτάρετε όλα μαζί γιατί το αποτέλεσμα είναι να πέσει η θερμοκρασία και να «βράσουν».
Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνετε με το λικέρ μαστίχας, προσθέτετε τον ζωμό, την σκόνη μουστάρδας, το μοσχοκάρυδο και χαμηλώστε την θερμοκρασία να σιγοβράσει το φαγητό για 20-25 λεπτά.
Βράστε τα ζυμαρικά και κρατήστε τα ζεστά.
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Προσθέστε το μείγμα στο ψαρονέφρι.
Προσθέστε τα ζυμαρικά ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με τριμμένο ροζ πιπέρι.
Πηγή: Funky Cook