Η αυθεντική Σαλάτα lyonnaise

ΥΛΙΚΑ:
1 ή 2 πράσινες σαλάτες
2 φέτες μπέικον
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
κρουτόν
αλάτι
πιπέρι

salade lyonnaiseΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά.
Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
Το βάζουμε σε ένα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει.
Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν σταματήσει ο βρασμός, σπάμε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνουμε μέσα.

Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
Χτυπάμε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο την πράσινη σαλάτα, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.

Ρίχνουμε από πάνω τη σος που φτιάξαμε.
Βάζουμε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό.

Πηγή: sidagi.gr

You may also like