Η νέα συλλογή της Everlane από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Με κεντρικά γραφεία στο San Francisco στην California, η Everlane ξεκίνησε με 60.000 subscribers σε μόλις 5 μέρες, έχοντας μόνο 1500 T-shirts σε απόθεμα. Τη μεγάλη της δημοσιότητα, όμως, γνώρισε όταν η διάσημη Χολυγουντιανή ηθοποιός, Angelina Jolie, άρχισε να φοράει τα loafers και μία tote bag της εταιρείας. Έκτοτε, διάσημες influencers, όπως η Gigi Hadid, έχουν θεαθεί φορώντας sneakers της Everlane, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αναγνωρισιμότητά της.

Το brand, για να συμβάλλει στη βιωσιμότητα, ένα θέμα που σιγά σιγά αρχίζει να προβληματίζει και τον τομέα της μόδας και της βιομηχανίας ρούχων, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2021 πρόκειται να καταργήσει το πλαστικό από την αλυσίδα εφοδιασμού του, ενώ, παράλληλα, κυκλοφόρησε μία νέα συλλογή φτιαγμένη από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, με όνομα «ReNew».

«Το πλαστικό καταστρέφει τον πλανήτη μας και υπάρχει μόνο μία λύση: να σταματήσουμε να δημιουργούμε παρθένο πλαστικό και να ανανεώσουμε αυτό που υπάρχει ήδη. Οι εταιρείες πρέπει να ηγηθούν και κάθε εταιρεία που δεν έχει δεσμευτεί επιλέγει ενεργά να μην βελτιώνει το περιβάλλον μας», είπε ο ιδρυτής και CEO της Everlane, Michael Preysman, σχετικά με τη συλλογή και τη βιωσιμότητα.

Στην εν λόγω συλλογή, μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία ρούχων, όπως sweatshirts, μπλούζες fleece, πανωφόρια puffer και parka, σε διάφορα χρώματα για να διαλέξουμε. Όπως δήλωσε η Everlane, όμως, στην πορεία θα υπάρξουν νέα προϊόντα και συλλογές, που θα συμβάλλουν στον στόχο της εταιρείας: την ανακύκλωση 100 εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών μέσα σε πέντε χρόνια.

You may also like