Η συνταγή για τη νοστιμότερη γεμιστή ομελέτα που έχετε δοκιμάσει

Μόλις εισήχθη μια νέα αλμυρή απόλαυση στην καθημερινότητά μας.

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που όλοι, μικροί μεγάλοι, θα χαρούμε να γευτούμε κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα, αφού εκτός των άλλων είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να παρασκευαστεί. Μάλιστα, με τα συνοδευτικά που μπορούμε να της προσθέσουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να τρώμε ένα σχεδόν νέο πιάτο κάθε φορά, καθιστώντας πολύ δύσκολο το να τη βαρεθούμε. Ακριβώς, όμως, για το γεγονός ότι κυκλοφορούν αναρίθμητες συνταγές ομελέτας, εμείς βρήκαμε και ξεχωρίσαμε αυτήν που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 αυγά
  • Μια χούφτα μπρόκολο
  • Μισό καρότο (μεγάλου μεγέθους)
  • Μισή κόκκινη πιπεριά
  • ¼ κρεμμύδι
  • Κόλιανδρο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λίγο γάλα
  • Καπνιστό τυρί Gouda
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα για topping
  • Πρώτα κόψτε όλα σας τα λαχανικά. Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξετε να συγκεκριμένα 4 αλλά μπορείτε ακόμη και να αντικαταστήσετε κάποιο με άλλο της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε, για παράδειγμα, μανιτάρι, πράσινο κρεμμύδι και jalapeno για πιο έντονη γεύση.Ρίξτε τα στο τηγάνι και σοτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά (τόσο ώστε να τα μαλακώσετε).

    Βάλτε τα λαχανικά σας στην άκρη, σκουπίστε το τηγάνι και κόψτε το τυρί και τον κόλιανδρο. Η καπνιστή Goudaπάει σχεδόν με όλα, αλλά είναι ακόμη πιο νόστιμη μέσα σε μια ομελέτα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε, άλλη καλή επιλογή είναι το Muensterή το πικάντικο MonterreyJack.Αλείψτε μια μικρή ποσότητα φυτικού λαδιού στο τηγάνι με μία χαρτοπετσέτα και βάλτε τη φωτιά σε μέτριο-υψηλό βαθμό. Πρέπει να καίει όταν έρθει σε επαφή με τα αυγά. Σπάστε 3 αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε πολύ μικρή ποσότητα γάλακτος και λίγο πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να έχουν αναμειχθεί καλά. Βάλτε το μείγμα στο τηγάνι. Μόλις «πιάσει», ρίξτε τα λαχανικά και το τυρί, σχηματίζοντας μια κάθετη γραμμή στη μέση.

    Χαμηλώστε τη φωτιά στο μεσαίο και διπλώστε την ομελέτα (την αριστερή και δεξιά άκρη προς τη μέση και πάνω από τα υλικά), σιγουρεύοντας ότι η κάτω της πλευρά δε θα καεί.Ψήστε την κάθε της πλευρά για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε την ομελέτα σας σε ένα πιάτο. Ρίξτε πάνω την ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπέρι και κόλιανδρο.

    Πηγή

You may also like