1,6K
ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. Καλαμάρια
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 λεμόνι το χυμό του
240 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
120 ml λευκό κρασί
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια.
Αφού στραγγίξουν καλά τα τσιγαρίζουμε με λάδι και στη συνέχεια τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα,λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ½ περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και πήξει η σάλτσα αρκετά.
Άν θέλουμε σερβίρουμε με λίγο στιμμένο λεμόνι.
Πηγή: Cookbox.gr