ΥΛΙΚΑ:
4 φλιτζάνια baby ρόκα baby σπανάκι
1 πακέτο ζυμαρικά (κατά πρτίμηση βίδες)
1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, λεπτές φέτες
2 κ. σ. κάππαρη, στραγγισμένη
2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
1 1/2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα Reggiano
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τελειώσετε, στραγγίξτε και ξεπλύντε με κρύο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα ζυμαρικά, το σπανάκι και τη ρόκα (αφού τα έχετε πλύνει καλα), λιαστές ντομάτες, κάπαρη, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά λίγο πριν το σερβίρισμα, όπου γαρνίρετε με τριμμένη ή φλούδες παρμεζάνας…