ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό άπαχη γαλοπούλα κομμένη σαν κυμάς
2 φλιτζάνια γλυκοπατάτας σε πουρέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ. σ.σιρόπι σφενδάμου
1 κ. σ. καυτερής σάλτσας
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά για να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε στο τηγάνι, λίγα κάθε φορά και γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 7 λεπτά.
Αυτά που είναι έτοιμα να τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν τη “λαδίλα”.
Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: εδώ