Το σαββατοκύριακο σημαίνει χαλάρωση, ανεξάρτητα του αν δουλεύουμε από το σπίτι ή όχι. Σημαίνει αναζωογόνηση σωματική και ψυχολογική. Κι είναι η ευκαιρία να απολαύσουμε ένα special γεύμα με την οικογένειά μας! Και τι καλύτερο να απολαύσουμε γεύσεις που θα μας ταξιδέψουν στη γειτονική Ιταλία και παράλληλα θα είναι υγιεινές! Αυτό το σαββατοκύριακο, λοιπόν, φτιάχνουμε κεφτεδάκια γαλοπούλας με γέμιση mozzarella και σάλτσα marinara!
Τι θα χρειαστείτε:
Για τα κεφτεδάκια:
- 450 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
- 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες (ή περίπου 2 αν δεν είστε φαν του σκόρδου) και την ποσότητα χωρισμένη στα δύο
- 1 αυγό
- 1/2 φλυτζάνι τριμέννο τυρί pecorino
- 2 κουταλιές του γλυκού μυρωδικά (συνδυασμό βασιλικού, ρίγανης, δενδρολίβανου και θυμαριού aka Italian seasoning)
- 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- 115 γραμμάρια τυρί mozzarella, κομμένο σε μπουκίτσες
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, με την ποσότητα χωρισμένη στο μισό
Για τη marinara:
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένης ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές τουγλυκού Italian seasoning (όπως για τα κεφτεδάκια)
- 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες
Προετοιμασια:
- Ετοιμάζουμε το φούρνο μας προθερμαίνοντας τον στους 180°Cκαι επιλέγουμε ένα ρηχό ταψί όπου θα τοποθετήσουμε λαδόκολλα.
- Ενώ ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μισό σκόρδο, το αυγό το τυρί pecorino, το μαϊντανό, το Italian seasoning, το αλατοπίπερο και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύοεμτ ο μείγμα για να ομογενοποιηθεί και προσθέτουμε αργά το νερό ώστε το μείγμα να είναι στέρεο όταν το πλάθουμε διατηρώντας μία υγρασία.
- Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τοποθετούμε στο κέντρο μία μπουκίτσα mozzarella. Με μία δεύτερη κουταλια΄μείγματος καλύπτουμε τη μπουκίτσα και πλάθουμε ώστε η mozzarella να κλείστεί στο κεφτεδάκι και συνεχίζουμε τη διαδικασία.
- Τηγανίζουμε για 2 λεπτά τα κεφτεδάκια χωρίς όμως να τα “στριμώχνουμε” στο σκεύος κι έπειτα τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο μας για 10 με 12 λεπτά.
- Όσο τα κεφτεδάκια ψήνονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το λάδι που έμεινε και σοτάρουμε το υπόλοιπο του σκόρδου για ένα λεπτό ή μέχρι να αποκτήσει μία χρυσαφένια απόχρωση. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 9 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
- Όταν βγάλουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο, τα ρίχνουμε στη σάλτσα κι ανακατεύομε απαλά μέχρις ότου να καλυφθούν από τη σάλτσα!
Είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε!
Τα κεφτεδάκια αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά με spaghetti ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας, ριζότο με μανιτάρια ή ακόμη και τηγανιτά chips γλυκοπατάτας!
Καλή όρεξη!
Πηγή&photo credits: Baker By Nature