ΥΛΙΚΑ:
600 γρ κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια (μέγεθος σπιρτόκουτου)
1 σκελίδα σκόρδο
300 γρ σπανάκι, πλυμένο καλά κομμένο σε χοντρά κομμάτια
300 γρ σέσκουλα, πλυμένα καλά και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
200 γρ τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
100 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σωτάρεις το σκόρδο και προσθέτεις το σπανάκι και τα σέσκουλα. Μόλις δεις και εξατμίζονται τα υγρά τους χαμηλώνεις την φωτιά και προσθέτεις την κρέμα.
2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετείς τα κομμάτια της κολοκύθας και ρίχνεις απο πάνω το μείγμα με το σπανάκι, τα σέσκουλα και την κρέμα. Πασπαλίζεις με το τυρί και το βάζεις να ψηθεί για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
3. Τέλος, βγάζεις το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
TIPS:
– Μια καλή ιδέα είναι να το μαγειρεψεις σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια!
– Μπορείς αν σου αρέσει να προσθέσεις και λίγα βρασμένα παντζάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με την κολοκύθα.
Μπείτε στο ανανεωμένο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.