Κοτόπουλο πικάντικο

ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γραμμ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γραμμ. βούτυρο
2 μικρά ποτηράκια κονιάκ
2 καρφάκια γαρίφαλο
αλάτι
πιπέρι
βασιλικό
μια πρέζα σαφράν σε σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Kόβετε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένα) και ένα φλυτζανάκι νερό. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Βγάζετε το καπάκι, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, λίγο πιπέρι, βασιλικό, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα. Δεκαπέντε λεπτά πρίν απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και το σαφράν και σκεπάζετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα του.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής,http://www.missbloom.gr

You may also like