ΥΛΙΚΑ:
-600γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλου (περίπου 2 φιλέτα κομμένο σε μπουκιές)
-1 κουτάκι μπύρα
-2 κ.σ. Βούτυρο
-2 κ.σ. Ελαιόλαδο
-250γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια portobello
-50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
-300 ml κρέμα γάλακτος
-½ κ.γ. Ρίγανη, ½ πάπρικα
-Αλάτι & Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε τηγάνι ή σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα 6-8’. Τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 3΄.
Αφού σοταριστούν προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με μπύρα. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και το αφήνουμε περίπου 10΄μέχρι να πιεί όλη την μπύρα και να μείνει με το υγρά που θα απομείνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Πηγή: http://mastercook.gr