*Για την κρέμα :
1 κούπα γάλα φρέσκο πλήρες
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα ξυνόγαλα
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιες νερό ( απο την βρύση)
3 φύλλα ζελατίνης
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζεις την ζελατίνη και το νερό και τα αφήνεις στην άκρη μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα.
2. Σε μια κατσαρόλα μέτρια ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσοχή δεν βράζεις το μίγμα απλά το κρατας ζεστό και ανακατεύεις.
3. Μόλις δεις και αρχίζει να κοχλάζει το κατεβάζεις από την φωτιά και ρίχνεις τα φύλλα ζελατίνης “στιβοντάς” τα προσεκτικά. Ανακατεύεις αμέσως, έτσι ώστε να διαλυθούν στο μίγμα της κρέμας.
4. Προσθέτεις το ξυνόγαλα και την βανίλια και ανακατεύεις ακόμα λίγο. Μοιράζεις το μίγμα σε μικρά μπολ, χαμηλά ποτήρια ή ακόμα και ποτήρια του κρασιού και τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
*Για το σιρόπι:
3 κούπες κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές κορν φλάουερ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε ενα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνεις τα κατεψυγμένα φρούτα, την ζάχαρη και το νερό. Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς περιμένεις να πάρει 1-2 βράσεις.
2. Σε ένα μικρό μπολ διαλύεις το κορν φλάουερ με 3-4 κουταλιές νερό και το ρίχνεις στο κατσαρολάκι με την σάλτσα. Συνεχίζεις να σιγοβράζεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η σάλτσα αρκετά παχύρευστη.
3. Βγάζεις την σάλτσα από την φωτιά και την βάζεις σε ένα βαζο να κρυώσει καλά.
Σερβίρεις την κρέμα παγωμένη και προσθέτεις αναλόγως όσο σιρόπι θέλεις!
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.