ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι
2-3 κρεμμύδια
3 κ.σ. γάλα
λίγο μαϊντανό
1/2 κιλό ζαμπόν (σε μικρά κομματάκια)
1/2 κιλό τυρί (σε μικρά κομματάκια)
1/2 κιλό σφολιάτα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε λίγο λάδι. Κόβουμε τα κρεμμύδια μέσα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς (ιδανικά σε μία χύτρα)
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το διαλύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε μέσα στο κρέας το γάλα, το ζαμπόν, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και κάνουμε λωρίδες πίτας :
Απλώνουμε στην πάνω άκρη της σφολιάτας μια λωρίδα από το μείγμα μας κατά μήκος. Γυρνάμε λίγο τη σφολιάτα, κλείνοντας έτσι τη λωρίδα πίτας μας. Στην ουσία έχουμε δημιουργήσει ένα μπαστουνάκι σφολιάτας γεμιστό.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η σφολιάτα και το μείγμα.
Βάζουμε τις λωρίδες σε ταψάκι, τις χαράσουμε λίγο με ένα μαχαίρι εκεί που θα τις κόψουμε για να γίνουν ατομικές μερίδες, τις αλοίφουμε με λίγο γάλα και αβγό και τις ψήνουμε στους 180° μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: εδώ