Τα κεφτεδάκια είναι το τέλειο φαγητό για το καλοκαίρι, ειδικά αν συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές. Αν τα ελληνικά κεφτεδάκια σας φαίνονται βαριά λόγω σκόρδου, δοκιμάστε τα κυπριακά που είναι πολύ αρωματικά και κανελάτα!!!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κιμά, συνδυασμός μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος
2-3 πατάτες τριμμένες στον ψιλό τρίφτη ( τρίψτε τις πατάτες τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσουν)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 φλιτζάνι φρυγανισμένο ψωμί τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 λεπτά. Νομίζω πως το μυστικό για τα αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια είναι το καλό ζύμωμα. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για δυο ώρες, ώστε να “ενωθούν” οι γεύσεις.
2. Βγάλτε τον κιμά από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι και ρίξτε τους κεφτέδες, περίπου 10 τη φορά.
3. Συνοδεύονται εξαιρετικά με τηγανητές πατάτες και μια δροσερή ντοματοσαλάτα. Αν σας αρέσει το γιαούρτι βουτάτε τους κεφτέδες και θα με θυμηθείτε!
Πηγή: Elena’s cooking