Δυστυχώς εμφανίζεται παντού…. στους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των μπράτσων, το στομάχι, την κοιλιά και στις γάμπες.
Η κυτταρίτιδα υποθάλπει μόρια νερού και λιπώδη ιστό ανάμεσα στο δέρμα και την στοιβάδα που χαρακτηρίζεται από μικρής ελαστικότητας συνδετικού ιστού, κι από τη στιγμή που γνωρίζουμε από τι προκαλείται, ξέρουμε και πως αντιμετωπίζεται.
Γιατί εμφανίζεται;
Οι βασικές αιτίες που κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα σημεία του σώματος είναι οι παρακάτω:
-Η μειωμένη φυσική δραστηριότητα αφού χάνεται ο μυικός ιστός και την θέση του καταλαμβάνει λιπώδης ιστός.
-Η κακή διατροφή, αλλά και η έλλειψη άσκησης διεγείρει την αύξηση της κυτταρίτιδας.
-Η διαταραγμένη ροή αίματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ελλειπή τροφοδοσία των λιποκυττάρων της περιοχής. Έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα εκείνα που το έχουν πιο πολύ ανάγκη για να τραφούν. Η αφύσικη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί τα συγκεκριμένα λιποκύτταρα να αυξάνουν σε όγκο, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν τα αγγεία, να εμποδίζουν τις ανταλλαγές ουσιών και να επιδεινώνουν το πρόβλημα της μικροκυκλοφορίας.
-Η κληρονομικότητα! Κι όμως η προδιάθεση για κυτταρίτιδα φαίνεται να είναι μέσα στο DNA. Πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα μπορούν να ανιχνευθούν από γενιά σε γενιά, αναφέροντας τους γενετικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη δομή και τη σύνθεση των λιπαρών ουσιών και δερματικoυς ιστούς.
Επίσης άλλες αιτίες είναι ορμονικές διαταραχές, ύπαρξη παχυσαρκίας, το κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ όπως επίσης και η δυσκοιλιότητα.