ΥΛΙΚΑ:
* 1 κότσι (1/2 κιλό)
* Αλάτι, πιπέρι μαύρο και πιπέρι καγιέν, ρίγανη
* 1 κουταλάκι χυμό αγουρίδας
* 700γρ πατάτα
* 300ml γάλα
* 150γρ βούτυρο
* Αλάτι, πιπέρι
* 400 γρ. άγρια ραδίκια
* 2 κουταλιές ελαιόλαδο
* Χυμός από 1 λεμόνι
Αλατίζουμε το κότσι και το αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, με μισό ποτήρι νερό, στο φούρνο για περίπου 5 ώρες. Κρατάμε στην άκρη το κρέας και συμπυκνώνουμε το ζωμό. Προσθέτουμε τα πιπέρια, λίγη ρίγανη και την αγουρίδα. Δίνουμε χρώμα στο κότσι στους 200ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.
Βράζουμε τις πατάτες και τις χτυπάμε μαζί με το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε άφθονο νερό. Μετά από 5 λεπτά περίπου, σουρώνουμε τα νερά και σερβίρουμε με αλάτι, λάδι και λεμόνι.
Αλάτσι
Βρασίδα 13, όπισθεν «Hilton» Ιλίσια
τηλ. 210-72 10 501