Λαχανοντολμάδες με ζυμαρικά στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
16-18 φύλλα λάχανο
200 γρ. μακαρόνια
100 γρ. κιμά από χοιρινό και μοσχάρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 φλιτζανάκι ντοματοχυμό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Zεματάτε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Bράζετε το κρεμμύδι με λίγες κουταλιές ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάδι και τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10’.
Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τον τοματοχυμό και το 1 φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Bράζετε τα μακαρόνια. Tα στραγγίζετε και τα κόβετε στα 4.
Aναμειγνύετε με το μίγμα τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και ανακατεύετε. Mοιράζετε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγετε. Tοποθετείτε τα ρολά σε πυρίμαχο ταψί. Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό, σκορπίζετε το βούτυρο σε κομματάκια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.

Σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180° για μισή ώρα.
Πηγή:http://www.yupiii.gr

You may also like