Λεμονάτη κοτόσουπα… που θα λατρέψετε

Μία παραδοσιακή συνταγή τόσο αγαπημένη και ακόμα πιο νόστιμη!

Θα χρειαστείτε:

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι κριθαράκι
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο (εμείς προτιμούμε το Ελαιοπουλάκι της Αγγελάκης)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ζωμό να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κριθαράκι και αφήστε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, 8- 9 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών. Σταδιακά να το ανακατέψετε με 1 φλιτζάνι από το ζωμό ζεστό, για να μην αυγοκόψει.. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία, και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει, 5 έως 7 λεπτά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Ρίξτε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι.

Επι της ευκαιρίας να σας πούμε ότι εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και λίγες μέρες, η νέα τηλεοπτική επικοινωνία για το Ελαιοπουλάκι της Αγγελάκης Α.Ε. Η ιστορία αφηγείται την εκλεπτυσμένη προετοιμασία της μοναδικής διατροφής του κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι®, με πρωταγωνιστή το αγνό ελαιόλαδο και το καλαμπόκι. Τα 2 βασικά συστατικά της διατροφής του εκλεκτού αυτού προϊόντος παντρεύονται αρμονικά σε ένα πιάτο που θα ζήλευε ακόμα και ένα fine dining εστιατόριο.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην ελληνική ύπαιθρο, με εικόνες που αναδεικνύουν την καταγωγή αλλά και την καθοριστική σημασία που δίνει η εταιρεία στην επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών . Το μήνυμα φέρει την υπογραφή «γέννημα θρέμμα Αγγελάκη» αφού το Ελαιοπουλάκι® μετουσιώνει όλες τις αξίες που πρεσβεύει η Αγγελάκης Α.Ε.: μεσογειακή διατροφή, καινοτομία, ποιότητα.

You may also like