ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
500 γραμμ. λιγκουίνι
300 γραμμ. ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι
2 σκ. σκόρδο
1 φλ. τσαγ. φύλλα βασιλικού
1/2 φλ. τσαγ. φύλλα δυόσμου
3 κ.σ. αμυγδαλόψυχα καθαρισμένη και τριμμένη
1/4 φλ. τσαγ. πεκορίνο
1/4 φλ. τσαγ. παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψυχα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.argiro.gr