ΥΛΙΚΑ:
2 φιλέτα- χωρίς κόκαλα- κοτόπουλου, κομμένα στη μέση κατά μήκος
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
¼ φλιτζανιού κάπαρη
⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού,
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αλατοπιπερώστε το καθαρισμένο και πλυμένο κοτόπουλο. Πασπαλίστε το με αλεύρι και “τινάξτε” το.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3 έως 4 λεπτά -ανά πλευρά- μέχρι να ροδίσουν. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, βγάλτε το από το τηγάνι.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το κρασί, την κάπαρη. Βάλτε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και αφήνετε να πάρει βράση. Δοκιμάστε την σάλτσα και πασπαλίστε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Ρίξτε πάλι το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βγάλτε το κοτόπουλο από τη φωτιά και πριν σερβίρετε, μπορείτε να το γαρνίρετε με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη…
Πηγή: εδώ