Μακαρόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ:

• 500 γρ. μακαρόνια
• 500 γρ. κιμά
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή μπορείτε να το “χτυπήσετε” στο μπλέντερ
• 1 μεγάλο Pumaro ή 4 μεγάλες ντομάτες
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο λάδι
• βότανα Προβηγκίας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτετε τον κιμά. Μπορείτε να βάλετε είτε τον χυμό ντομάτας είτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Παράλληλα έχουμε βάλει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια, βάζοντας λίγο λάδι κι αλάτι.
Την ώρα που “ψήνεται” ο κιμάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα βότανα ή μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως γαρύφαλλο ή κανέλα. Τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το περισσότερο ζουμί (περίπου 20′).Όταν δούμε ότι βράζει το νερό, βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, και τα αφήνουμε συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Τέλος τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τριμμένο τυρί.

You may also like