ΥΛΙΚΑ:
ελαιόλαδο
8 μεγάλου μεγέθους λευκά μανιτάρια
ριζότο με μπέικον και μανιτάρια
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C
Πλύνετε καλά τα μανιτάρια και βάλτε τα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο μέσα σε ένα ταψί.
Αφαιρέστε τους μίσχους και κόψτε τους σε μικρά κομματάκια.
Προετοιμάστε το ριζότο (διαβάστε εδώ τις οδηγίες) και προσθέστε το ψιλοκομμένο μανιτάρι μέσα στο ριζότο.
Περιχύνετε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε τα καθαρισμένα μανιτάρια για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ( ή μεγάλο κουτάλι σούπας ) τοποθετήστε ριζότο σε κάθε μανιτάρι, γαρνίροντας στην κορυφή με παρμεζάνα. Εάν χρειάζεται, ξαναβάλτε τα πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως το φαγητό για να είναι ζεστό.
Πηγή: εδώ