Μανιτάρια φρικασέ

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.

[/check_list]

Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 μερίδες )

> ½ κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση και αν είναι μεγάλα στα 4

> ½ κιλό μανιτάρια Portobello κομμένα σε χοντρά κομμάτια

> 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

> ½ κιλό σπανάκι

> ½ κιλό σέσκουλα

> 1 ματσάκι μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένο

> 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

> ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο

> Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια

> 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί

> 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

> Αλάτι

> Πιπέρι

> 1-2 κ.σ. κόρν φλάουερ

> 1 κουταλιά γιαούρτι για το κάθε πιάτο ( για όσους δεν νηστεύουν )

MUSHROOMSΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεστάνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τον μάραθο ή τον άνηθο, τις καυκαλήθρες, και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε για να μαγειρευτούν για άλλα 10-15 λεπτά. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ στο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ανακινούμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε.

Το τρώμε με φρέσκο ψωμάκι.

You may also like