[check_list]
- Θα χρειαστείτε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
[/check_list]
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 μερίδες )
> ½ κιλό μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση και αν είναι μεγάλα στα 4
> ½ κιλό μανιτάρια Portobello κομμένα σε χοντρά κομμάτια
> 7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
> ½ κιλό σπανάκι
> ½ κιλό σέσκουλα
> 1 ματσάκι μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένο
> 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
> ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένο
> Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
> 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
> 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
> Αλάτι
> Πιπέρι
> 1-2 κ.σ. κόρν φλάουερ
> 1 κουταλιά γιαούρτι για το κάθε πιάτο ( για όσους δεν νηστεύουν )
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεστάνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τον μάραθο ή τον άνηθο, τις καυκαλήθρες, και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε για να μαγειρευτούν για άλλα 10-15 λεπτά. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ στο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακινούμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε.
Το τρώμε με φρέσκο ψωμάκι.