Μαριναρισμένο ψητό στήθος γαλοπούλας

ΥΛΙΚΑ:
1 στήθος γαλοπούλας 2 κιλά περίπου
Αλάτι 2 κ.σ. για τη μαρινάδα
15 γρ. ζάχαρη καστανή
240 ml νερό
240 ml ζωμό κότας
30 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα ώς εξής:

04569d66ab2e12b5b6037077bb4881b0_LΒάζουμε 2 κ.σ. αλάτι και προσθέτουμε 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 2 φλ.τσ. νερό κρύο και 2 φλ.τσ. ζωμό κότας κρύο. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το στήθος της γαλοπούλας. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τη γαλοπούλα να μαριναριστεί για 4-12 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάδα και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τη στραγγίζουμε και την σκουπίζουμε. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί. Δημιουργούμε 4 μπάλες από αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε κάτω από το φιλέτο της γαλοπούλας ώστε να μην ακουμπάει στον πάτο του ταψιού.

Ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας και αλείφουμε το εσωτερικό με λιωμένο βούτυρο. Περιχύνουμε ελαιόλαδο επάνω στο στήθος και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 45-60 λεπτά.

Βγάζουμε το στήθος από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 περίπου λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like