Μαρμελάδα Ακτινίδιο, από το Funky Cook

ΥΛΙΚΑ:
1000 gr. Ακτινίδια
720 gr. Ζάχαρη
2 lime
130 ml. νερό

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζετε και κόβετε τα ακτινίδια σε πιο μικρά κομμάτια και τα πατάτε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσουν ελαφρά.

10156482_10203544016824081_1916568903_oΘα χρειαστείτε τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ.
Σε μια κατσαρόλα θα βάλετε τα φρούτα, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα.
Αφήστε τα για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέστε το νερό και ξεκινήστε σιγοβράζοντας τα φρούτα για 5 λεπτά.

Μετά την πρώτη βράση δυναμώστε την ένταση της θερμοκρασίας, βράζετε την μαρμελάδα, αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται, μέχρι να δέσει περίπου 12-15 λεπτά.
Η μαρμελάδα δεν πρέπει να πήξει, πρέπει να είναι ρευστή, όταν κρυώσει θα είναι όπως ακριβώς χρειάζεται.
Μεταφέρετε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίστε τα και αφήνετε την μαρμελάδα να κρυώσει!

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:
– Τα ακτινίδια φροντίστε να είναι πολύ ώριμα, διαφορετικά η μαρμελάδα θα σας φαίνεται ξινή και άνοστη!
– Το λάιμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι, πορτοκάλι και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη βανίλια!
– Τα βάζα τα αποστειρώνετε ως εξής: Τα πλένετε με νερό και σαπούνι, στρώνετε στην σχάρα του φούρνου μια πετσέτα λινή ή βαμβακερή, τοποθετείτε ανάποδα τα βάζα και ανάβετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου, αφήνετε για 10΄ και είναι έτοιμα για όποια χρήση!

Πηγή: Funky Cook.gr

You may also like