Μαρμελάδα με cranberries, blueberries και κόκκινο κρασί

ΥΛΙΚΑ:
230 γρ. cranberries
170 γρ. blueberries
240 ml κρασί Merlot ή κάποιο άλλο κόκκινο κρασί
225 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

8f465ff8a390896d2db03a2f6dfc1b4e_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Μερικά απο τα cranberries είναι φυσιολογικό να έχουν λιώσει. Η σάλτσα θα συνεχίζει να πήζει καθώς θα κρυώνει.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε γυάλινα βαζάκια και την αφήνουμε να κρυώσει πρίν τη βάλουμε στο ψυγείο.

Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 βδομάδες στο ψυγείο αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένο το βαζάκι.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like