ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φράουλες
4 κ.σ. φουσκωτές στέβια (αυτή που είναι σαν ζάχαρη κρυσταλλική όχι την σκόνη)
3 κ.σ. ζάχαρη
2 μέτρια μήλα
1,5 κούπα νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, καθαρίζουμε τις κορυφούλες και τα βάζουμε να βράσουν (με τη φλούδα και τα σπόρια) με το νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μας μείνει 1/2 κούπα νερό (περίπου 15-20 λεπτά). Αυτό θα βοηθήσει την μαρμελάδα μας να πήξει.
Όσο βράζουν τα μήλα, πλένουμε, κθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες κομματάκια σε μια κατσαρόλα. Τους ρίχνουμε τη στέβια και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αρχίζει να βγάζει τα υγρά της η φράουλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Στραγγίζουμε το νερό από τα μήλα και το προσθέτουμε στις φράουλες. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται και αφήνυμε την μαρμελάδα να βράσει. Σε λίγο αρχίζει να γεμίζει η επιφάνεια φουσκάλες. Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Την βάζουμε σε βάζο και όταν κρυ’ωσει την βάζουμ,ε στο ψυγείο. Δεν φτιάχνουμε μεγάλη ποσότητα γιατί δεν γίνεται πηχτή όπως όταν είναι φτιαγμένη με ζάχαρη οπότε και ο χρόνος ζωής της είναι μικρός (30 μέρες στο ψυγείο).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr/