Ένας γρήγορος και γευστικός μεζές για κρασί, τσίπουρο και μπύρα. Σπάστε το αυγό πάνω από το κιμά και αφήστε να ανακατευτεί ο κρόκος. Εντυπωσιάστε και απολαύστε ένα υγιεινό πιάτο με την παρέα σας…
ΥΛΙΚΑ:
6 πίτες ολικής (ή κανονικές)
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο χωρίς λιπάρα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
300 ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού
6 αυγά μεγάλα
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
τυρί (προαιρετικά)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά τις πιτούλες αλειμμένες ελαφρά με ελαιόλαδο.
Σοτάρεται το κρεμμύδι, τον κιμά και τα σκόρδα.
Όταν αλλάξει χρώμα ο κιμάς σας και ψηθεί, ρίξτε τα μπαχαρικά και τον πελτέ καβουρδίστε τα για 1 – 2 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τον χυμό ντομάτας, ρίγανη, αλατοπίπερο και μισό ποτηράκι ζεστό νερό και αφήστε το σε μέτρια φωτιά να τραβήξει τα υγρά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο σπάτε προσεκτικά τα αυγά και τα ψήνεται ως να ψηθεί το ασπράδι τους αλλά ο κρόκος τους να είναι μελάτος.
Στήσιμο:
Βάλτε μία πίτα σε κάθε πιάτο απο πάνω προσθέστε κιμά και ακουμπήστε τέλος το αυγό. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, τυρί και λίγο ξερό κρεμμύδι.
Περισσότερες πληροφορίες για τη Νιόβη Αναζίκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ