Όποιος αγαπάει την μελιτζάνα θα αγαπήσει την συγκεκριμένη πίτα. Συνοδέψτε τη με μια πράσινη δροσερή σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένο Μοσχοφίλερο.
Χρόνος παρασκευής : περίπου 1 ώρα
[check_list]
- Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι για να φτιάξετε τη γέμιση και ένα μέτριο ταψί για την πίτα.
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: (Για 7-8 άτομα)
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες ή Σαντορίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 φλ. κρασί μοσχοφίλερο
200 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
1 κ.γ. ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδο
2 αβγά και 1κρόκος επιπλέον για να αλείψετε την πίτα
Αλάτι (με λίγο προσοχή λόγω της φέτας )
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο ζύμη κουρού ή σφολιάτα ( και όποιος έχει χρόνο φύλλο σπιτικό )
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνοντας τη γέμιση: Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να ψηθούν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά σχετικά κομμάτια και τις αφήνουμε στο πλάι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί, Αφήνουμε για λίγο να βράσει το μείγμα και ρίχνουμε και τις μελιτζάνες. Τις φέρνουμε απαλά μια-δυο βόλτες και αποσύρουμε απ τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τότε προσθέτουμε τα αβγά, την φέτα και τη ρίγανη. Λαδώνουμε καλά το ταψί μας, βάζουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση προσεκτικά και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τον κρόκο του αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στο κάτω ράφι για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα μας.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…