Μουσταλευριά

Χρόνος παρασκευής : περίπου 15 λεπτά

Υλικά ( Για 6 μερίδες ):
 5 ποτήρια βρασμένο μούστο
 ¾ του ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ¼ του ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
 ½ κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσι
 Ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
 1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ( αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου )
 Κανέλα για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία:
Αδειάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
moystalevriaΠροσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το μέλι, το ξύσμα και τη μαστίχα.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να αποφύγουμε το σβόλιασμα. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά αραδιάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like