Μπακαλιάρος με σέσκουλα, από τη θεία Καίτη

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
6oo gr μπακαλιάρο φιλέτο
600gr σέσκουλο
1 κουτάλα του μαγειρέματος λάδι.
800 gr πατάτες κομμένες σε φέτες
σκόρδο-μαϊντανό
αλάτι(για τις πατάτες) – πιπέρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την παραμονή.
Επίσης καθαρίζουμε τα σέσκουλα και τα ζεματάμε αφού πρώτα τα έχομε κόψει.
SAM_0605Στρώνουμε λίγο χόρτο,μαϊντανό και ψιλοκομμένο σκόρδο
στη βάση της κατσαρόλας από πάνω τοποθετούμε πατατούλες να καλυφθεί όλη η επιφάνεια ,ρίχνουμε λίγο αλατάκι και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν οι πατατούλες. Στο τέλος στρώνουμε τον μπακαλιάρο και από πάνω ρίχνουμε λίγο χόρτο, σκόρδο και μαϊντανό.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και το λάδι.(Εγώ το ψήνω σε χύτρα ταχύτητος για 10 λεπτά,όταν το ψήσουμε σε ανοικτή κατσαρόλα το νεράκι θα είναι περισσότερο). Πρέπει να μείνει μετο λαδάκι του.

You may also like