ΥΛΙΚΑ:
10 ροδέλες φιλέτο μπακαλιάρο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
3 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκο δεντρολίβανο (ή ξηρό αν δεν έχετε φρέσκο)
αλάτι/ πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεπαγώνουμε τον μπακαλιάρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις αλατίζουμε. Βάζουμε από πάνω τον μπακαλιάρο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το μισό φλυτζάνι ελειαόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε μια κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
ΤΙΡ :Επειδή το δεντρολίβανο είναι πολύ έντονο όταν είναι ξηρό και είναι και σκληρό και πάει παντού, αν βρείτε βάλτε φρέσκο.
Πηγή:http://www.cooktherapy.gr