ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μπρόκολο
1 μεγάλο αυγό
1 μεγάλο ασπράδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2/3 φλιτζάνι με χαμηλά λιπαρά πικάντικο τυρί τσένταρ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
σπρέι μαγειρικής
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Για να μαγειρέψετε τα μπουκετάκια μπρόκολου, τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό, στη συνέχεια τα ξεπλένετε με κρύο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψεκάζετε ένα φύλλο ψησίματος (λαδόκολλα) με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος.
Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάζετε όλα τα συστατικά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Με ένα κουτάλι παίρνετε όσο χωράει από το μείγμα και το αφήνετε σε “μπουκίτσες” (στο μέγεθος καρυδιού) στη λαδόκολλα.
Τα αφήνετε να ψηθούν για 16-18 λεπτά, γυρίζοντας τα στα 8-9 λεπτά και από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν.
Πηγή: εδώ