Μπριζόλες με πατάτες, με άρωμα δεντρολίβανο

ΥΛΙΚΑ:
1400 γρ. πατάτες baby
Αλάτι
5 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
75 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
μοσχαρίσια μπριζόλα 900γρ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

mprizoles baby potatoesΣε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και τις καλύβουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε τις πατάτες μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 12 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε.

Επιστρέφουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις ψήνουμε 10 δευτερόλεπτα ακόμα για να στεγνώσουν.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και χύνουμε τα ζουμιά που περισσεύουν. Ψήνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ακόμα ώστε να γίνουν τραγανές.

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλ.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα μαζί με τις πατάτες. Σερβίρουμε.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like