Μύδια αχνιστά με φινόκιο και σκόρδο, από την Έλενα Σμπώκου

Τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου και πως να μην είναι δηλαδή αφού είναι πεντανόστιμα και μοσχομυρίζουν θάλασσα! Εκτός από τα στρείδια και τις γυαλιστερές που αγαπώ ιδιαίτερα ψηλά στην λίστα μου είναι και τα μύδια. Τα μύδια έχουν ένα μεγάλο ατού γίνονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Εδώ τα μύδια είναι μαγειρεμένα με το κέλυφος και έχουν λίγα υλικά που εύκολα τα βρίσκει κανείς και τέλος δεν χρειάζονται μαγείρεμα πάνω από 15 λεπτά μαζί με την προετοιμασία.

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. μύδια με το κέλυφος, πλυμένα και καθαρισμένα καλά
½ κούπα ούζο
½ κούπα νερό
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πρέζα ξερό θρούμπι
1 αστεροειδή γλυκάνισο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

midiaaxnista-1024x833ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ούζο με το νερό και τον αστεροειδή γλυκάνισο και μόλις ζεσταθεί προσθέτεις τα μύδια. Σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνεις για 5 λεπτά να αχνιστούν και να ανοίξουν.
Μόλις περάσει το πεντάλεπτο ανοίγεις το καπάκι και βγάζεις όλα τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάς.
Ξεχωρίζεις τα ανοίχτα μύδια και τα τοποθετείς σε ένα μπολ για να τα χρησιμοποιήσεις μετά.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις τόσο ελαιόλαδο όσο να καλυφτεί ο πάτος της κατσαρόλας.
Σωτάρεις εκεί το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φινόκιο.
Προσθέτεις το ζωμό από τα μύδια που έχεις κρατήσει και αλατοπιπερώνεις αναλόγως με το γούστο σου . Μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός, ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα τα μύδια
Κουνάς λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού ο ζωμός και σερβίρεις σε βαθύ πιάτο!

Μπείτε στο ανανεωμένο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like