Χρόνος παρασκευής : περίπου 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 άτομα )
100 gr. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 gr. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι-ακέρωτο
200 gr. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο multi σε μορφή σκόνης
160 gr. ζάχαρη άχνη
60 gr. κορν φλάουρ
Μια πρέζα αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με τον χυμό σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο-σκόνη, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το χαμηλό ταψί του φούρνου και με τη βοήθεια 2 κουταλιών τοποθετούμε τα μπισκότα με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά μέχρι να τα φάμε.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…