Φωλιές ντομάτας με καβουρόψιχα και μαγιονέζα

ΥΛΙΚΑ:
-10 ντομάτες Σαντορίνης μακρόστενες (είναι πολύ γλυκιές, 1 κιλό περίπου)
-100 γρ. ρύζι βρασμένο για πιλάφι ή Basmati
-120 gr. καβουρόψιχα κομμένο σε κύβους (σουρίμι, υπάρχει σε όλα τα super markets)
-100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-150 γρ. Μαγιονέζα Brava Light
-1 κ.σ. Κέτσαπ Brava
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-Λίγα φύλλα μαϊντανού
-Αλάτι & πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε. Ανοίγουμε τα καπάκια και αφαιρούμε το εσωτερικό όπως στα γεμιστά. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι με τη Μαγιονέζα Brava Light και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με ένα κουταλάκι. Σερβίρονται αμέσως ή τις φυλάμε στο ψυγείο για 1 ημέρα κλείνοντας καλά με μεμβράνη κουζίνας. Στο σερβίρισμα διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: επιλέγουμε αυτό το είδος ντομάτες όπου η φλούδα είναι πολύ λεπτή και η ψίχα πολύ γλυκιά. Εάν είναι δύσκολο όμως να τις βρούμε στην αγορά, θα πάρουμε τις μικρές κοινές ντομάτες και πριν τις γεμίσουμε θα τις βουτήξουμε για 30’’ σε ζεστό νερό. Μετά πολύ εύκολα θα αφαιρεθεί η φλούδα τους και θα συνεχίσουμε με το γέμισμα.

Πηγή:http://mastercook.gr

You may also like