ΥΛΙΚΑ:
40 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
1/2 κουτ. σούπας μέλι
150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
75 ml γάλα φρέσκο
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από βιολογικό λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον. Θα έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα – που όμως, όταν ανακατευτεί με τη σαλάτα ή με ζυμαρικά, έχει τη σωστή σύσταση ώστε να μη γίνει ρευστή σαν νερό. Στη σαλάτα, στα ζυμαρικά ή σε όποιο φαγητό τη χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
Είναι ιδανικό ντρέσινγκ για ντοματοσαλάτες, σκέτες, με παξιμάδι ή με τραγανές αραβικές πίτες, αλλά και για ζυμαρικά, για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.χ. βλίτα βραστά).
Πηγή: http://www.gastronomos.gr