Ντοματόσουπα, caprese style…

Αυτή η σούπα σερβίρεται κρύα ή ζεστή … με burrata, μπαλσάμικο και φρέσκα φύλλα βασιλικού!

ΥΛΙΚΑ:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κιλό ώριμες τομάτες,κομμένες στη μέση
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φέτες ψωμί καψαλισμένες για συνοδευτικό
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
250 γραμ τυρί burrata, για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, για το σερβίρισμα
1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

caprese tomato soupΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στο κάτω μέρος του ταψιού ψησίματος. Προσθέστε τις ντομάτες ομοιόμορφα πάνω από το κρεμμύδι.Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο σε ένα ακόμα στρώμα πάνω από τις ντομάτες. Ψήστε το μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες για επιπλέον 10 λεπτά και τέλος αφήστε τα να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
“Χτυπήστε” τις ντομάτες, το ψωμί, την παρμεζάνα και το ζωμό στο μπλέντερ ή με έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν να λιώσουν όλα.
Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένη με burrata, μπαλσάμικο και φύλλα βασιλικού.

Πηγή: εδώ

You may also like