ΥΛΙΚΑ:(για τη γέμιση)
-400 γρ. ψιλοκομμένες γαρίδες
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-¼ φλιτζάνι γιαούρτι
-1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή φρυγανισμένο ψωμί
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
-¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα)
-¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (μπούκοβο)
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλατοπίπερο
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ:
-16 jumbo γαρίδες, με τη φλούδα τους
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250.
Ξεκινήστε κάνοντας τη γέμιση γαρίδας.
Ψιλοκόψτε τις αποφλοιωμένες γαρίδες σε πολύ μικρά κομμάτια, έτσι ώστε να δένουν καλά με άλλα συστατικά.
Ανακατέψτε τις γαρίδες με τη φρυγανιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, μια πρέζα καυτερό μπούκοβο,, το χυμό λεμονιού, και 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και πλάστε μια μπάλα.
Προετοιμάστε τις jumbo μεγέθους γαρίδες για τη γέμιση. Βγάλτε το κέλυφος αλλά αφήστε τις ουρές για για την παρουσίαση. Κατά μήκος της καμπύλης τους χαράξτε κι ανοίξτε τις σαν πεταλούδα, δημιουργώντας μια μικρή αγκαλιά για τη γέμιση. Βάλτε τις σε κόλλα ψησίματος, αφού την έχετε λαδώσει.
Τώρα πάρτε κουταλιές από τη γέμιση και τοποθετήστε τις καλά πάνω στις ανοιχτές γαρίδες. Αλείψτε τις γαρίδες ελαιόλαδο με ένα πινελάκι και βάλτε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά.
Tip Σερβίρετε με φέτες λεμονιού για ντεκόρ.
Πηγή: http://www.facebook.com/OiKalyteresSyntages
Φωτό: canyoustayfordinner.com