Η πολλή δουλειά «τρώει» τον αφέντη. Πολύ περισσότερο δε, όταν κανείς συνεχίζει να εργάζεται σε smartphones, λάπτοπ και tablets αφού αποχωρήσει από το γραφείο. Όπως γράφουν ειδικοί από την Εταιρεία Φυσιοθεραπείας (CSP) της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι γραφείου έχουν γίνει «σκλάβοι της οθόνης» και συχνά εργάζονται στη διαδρομή προς το σπίτι τους, ή όταν φτάσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπονομεύουν την ψυχική και την σωματική τους υγεία.
[quote_left]Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από τις απαντήσεις που έδωσαν 2.010 εργαζόμενοι γραφείου σε δημοσκόπηση της CSP, καθώς σχεδόν οι δύο στους τρεις είπαν, ότι εργάζονται τουλάχιστον δύο ώρες μπροστά σε μία οθόνη, πέραν του ωραρίου εργασίας τους.[/quote_left]
Οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν ότι το κάνουν λόγω φόρτου εργασίας, ενώ κάποιοι είπαν πως με αυτόν τον τρόπο καταπραΰνουν το στρες. Ο μέσος όρος διαρκούς ενασχόλησης με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή υπερέβαινε τις 6 ώρες την ημέρα.
Η εταιρεία τονίζει επίσης πως, όταν κάποιος γράφει στο smartphone, στο tablet ή στο notebook μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι πολύ πιθανότερη η κακή στάση του σώματος, γεγονός που οδηγεί με τη σειρά του σε εντονότερους πόνους στη μέση και στον αυχένα.
«Τα ευρήματα της δημοσκόπησής μας είναι πολύ ανησυχητικά, διότι ως φυσιοθεραπευτές καθημερινά βλέπουμε τις συνέπειες της κακής στάσης του σώματος και των λανθασμένων πρακτικών κατά την εργασία», δήλωσε η επικεφαλής της CSP δρ Ελένα Τζόνσον.
«Αν και λίγη έξτρα δουλειά στο σπίτι μοιάζει με καλή ιδέα, όταν μετατρέπεται σε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως αυτά του αυχένα και της μέσης, αλλά και σε νοσήματα που σχετίζονται με το στρες».
Η CSP συνιστά στους εργαζόμενους γραφείου να πάψουν να εργάζονται πέραν του ωραρίου εργασίας τους ή έστω να προσέχουν πολύ την στάση που έχει το σώμα τους όταν γράφουν.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr