Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα το Eat Pray Love, με έχει στιγματίσει. Και τα ταξίδια, μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικά για πολλά ψυχολογικά θέματα. Και σαν άλλη Julia Roberts, θα σου προτείνω, τις καλύτερες χώρες που μπορείς να μείνεις μόνιμα ή έστω και προσωρινά, και κυριολεκτικά να σε επαναφέρουν στις εργοστασιακές σου ρυθμίσεις.
1. Σουηδία: Η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους «ακρογωνιαίους λίθους» της κοινωνίας στη Σουηδία, γεγονός που την καθιστά ως την καλύτερη χώρα για τις γυναίκες, ενώ είναι κάτοχοι των δύο τρίτων των πανεπιστημιακών πτυχίων.Επίσης δίνεται άδεια τριών μηνών σε κάθε γονιό κατά τη διάρκεια της γονικής άδειας. Δεν το βρίσκουμε και άσχημο ε;
2. Ολλανδία: Εκτός από μια πανέμορφη χώρα γεμάτη με πράσινο και υπέροχα προάστια, η Ολλανδία σαν χώρα, προσφέρει οφέλη για τις νέες μητέρες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς τους στην πρόσβαση σε μια νοσοκόμα μητρότητας, όπως την αποκαλούν, με το κόστος (ή μέρος αυτού) να καλύπτεται από την ασφάλιση.
3. Νορβηγία: Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο ισότιμα έθνη του πλανήτη, όσον αφορά τα φύλα. Οι μητέρες μπορούν να λάβουν 35 εβδομάδες άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές, ή 45 εβδομάδες έναντι του 80% της αμοιβής τους.
4. Σιγκαπούρη: Μια πράξη που ονομάζεται “Χάρτης των γυναικών”, ψηφίστηκε το 1961 για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών.
5. Ιταλία: Η ισότητα των φύλων εντός του γάμου εισήχθη το 1975, καθώς επίσης και η κατάργηση της κυριαρχίας του συζύγου. Πλέον, η Ιταλία κατέχει την 5η θέση στη λίστα των ιδανικών χωρών για να ζήσει μία γυναίκα.
6. Δανία: Με ένα σύστημα φύλαξης και μία από τις πιο ευέλικτες πολιτικές γονικής άδειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τις αποδοχές, η Δανία είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για τις γυναίκες.