Ομελέτα με χόρτα

YΛΙΚΑ:
2-3 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού κομμένα φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια
μαϊντανό
εστραγκόν
1/2 κουτ. της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
15 γραμμ. βούτυρο για τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Xτυπάμε τα αυγά και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και το τυρί και τα ξαναχτυπάμε ακόμα μια φορά, ώστε να ανακατευτούν τα αρωματικά χόρτα ομοιόμορφα μέσα στο μίγμα. Zεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών. Tο ανακατεύουμε για 1 λεπτό, γέρνοντας το τηγάνι και σηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας, καθώς αυτή πήζει, έτσι ώστε το υγρό να μπορεί να τρέξει από κάτω. Όταν το αυγό πήξει και ροδίσει από κάτω, αλλά από πάνω είναι ακόμη ρευστό σαν κρέμα, γυρίζουμε το ένα άκρο της ομελέτας και το αφήνουμε στη μέση της και μετά αφήνουμε να γλιστρήσει η ομελέτα σε μια ζεστή πιατέλα, έτσι ώστε να διπλωθεί στα τρία.

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής,http://www.missbloom.gr

You may also like