Ο έρωτας ανά δεκαετία….

Στο Δημοτικό, όλα ήταν απλά. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μαζέψεις όλο σου το κουράγιο, να πάρεις μια βαθιά ανάσα (ίσως και μια σοκολάτα σε κόκκινο περιτύλιγμα, αν ήσουν πιο προχωρημένος, ή πρωταγωνιστής διαφήμισης) και να ζητήσεις από τον έρωτα της ζωής σου να «τα φτιάξετε». Μετά, λίγα πράγματα μπορούσαν να διαταράξουν την ηρεμία σου. Τουλάχιστον μέχρι ο έρωτας της ζωής σου να σου πει ότι θέλει να «τα χαλάσετε», χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για αυτό, απλά έτσι, για να προστεθεί λίγο σασπένς στη «σχέση σας». Και η ζωή στο προαύλιο συνεχιζόταν…

Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο αληθινός κόσμος εισβάλλει στην ζωή, και κατ’ επέκταση στη σχέση. Και, ανάλογα με την ηλικία των δύο εμπλεκόμενων μερών, περιπλέκει με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα, το φλερτ, το σεξ και τις αιτίες χωρισμού. Για του λόγου το αληθές, αναγνωρίστε την φάση της σχέσης σας στον παρακάτω μίνι οδηγό –και εκφράστε τις αντιρρήσεις σας στα σχόλια στο τέλος του κειμένου.

Στα 20…

Το φλερτ: Κατ’ αρχάς, δεν είναι ακριβώς φλερτ. Είναι μια αδέξια προσπάθεια να ανοίξεις κουβέντα, στο όνομα της οποίας (προσπάθειας) μπορούν να επιστρατευθούν τα πάντα: από αποτυχημένες ατάκες – φόρο τιμής στην ποπ κουλτούρα μέχρι «κοινά ενδιαφέροντα» που συνήθως περιλαμβάνουν μουσική, ταινίες και video games.

Το σεξ: Είναι πολύ (σε ποσότητα, συχνότητα, διάρκεια). Είναι πειραματικό (ακριβώς σαν τις μουσικές που ακούς: κάποιοι πειραματισμοί πετυχαίνουν, κάποιοι όχι). Είναι θέμα συζήτησης (στις παρέες, όχι μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων).

Τα προβλήματα: Του/ της αρέσω; Θα του/ της αρέσω το ίδιο και αύριο; Κι αν με κερατώσει; Κι αν αλλάξει γνώμη; Κι αν χωρίσουμε και καταστραφεί ο κόσμος; Κοίταξε την σερβιτόρα, ή μου φάνηκε; Μήπως είμαι πολύ μικρός για σχέσεις;

Οι αιτίες χωρισμού: Κοίταξε τη σερβιτόρα. Είμαι πολύ μικρός για σχέσεις. Θέλω να αποκτήσω εμπειρίες. Τώρα που το σκέφτομαι, η σερβιτόρα μου αρέσει περισσότερο.

Στα 30…

Το φλερτ: Έχει την ακρίβεια χειρούργου, την αυτοπεποίθηση χολιγουντιανού σταρ και την δομημένη σκέψη καθηγητή πανεπιστημίου.

Το σεξ: Είναι λιγότερο, αλλά ποιοτικότερο. Έχει πολλά κοινά σημεία με την παραπάνω περιγραφή του φλερτ. Είναι θέμα συζήτησης, συχνότερα μεταξύ των άμεσα εμπλεκομένων, σπανιότερα στις παρέες.

Τα προβλήματα: Έχω δουλειά. Έχω πάρα πολλή δουλειά. Μήπως παραμελώ τη σχέση μου για τη δουλειά; Μήπως παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά; Μήπως να παντρευτούμε; Μήπως έχω φτάσει σε ηλικία να κάνω παιδιά; Είναι ο κατάλληλος/ η κατάλληλη για να κάνω μαζί του/ της παιδιά;

Οι αιτίες χωρισμού: Παραμελεί τη σχέση μας για τη δουλειά. Είμαι πολύ μικρός/η για να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Κι εκεί που το σκεφτόμουν αυτό, μ’ έπιασε ανασφάλεια και για να επιβεβαιωθώ τον/ την κεράτωσα με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

Στα 40…

Το φλερτ: Είναι πιο ιντελεκτουέλ, λιγότερο εμφανώς φλερτ, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεσματικό. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα.

Το σεξ: Είναι, όπως θα το έθετε ο Μελ Γκίμπσον, «αυτό που θέλουν οι γυναίκες» –ή οι άνδρες, αντίστοιχα. Όταν συμβαίνει. Γιατί δε συμβαίνει κάθε μέρα. Είναι θέμα συζήτησης (κυρίως θεωρητικής, με τους μικρότερους που ζητάνε συμβουλές).

Τα προβλήματα: Πώς θα προλάβω να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, να τελειώσω τη δουλειά, και να δω και τους κολλητούς λίγο; Γιατί να μην πάει εκείνος/η να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, μπας και καταφέρω να τελειώσω τη δουλειά; Μήπως δεν κάνουμε αρκετό σεξ; Λες να με κερατώνει με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό;

Οι αιτίες χωρισμού: Κουράστηκα να παίρνω συνέχεια εγώ τα παιδιά από το σχολείο. Δεν κάνουμε και αρκετό σεξ. Με κεράτωσε με τον/ την συνάδελφο στο φωτοτυπικό.

 

Πηγή: http://sex.in2life.gr

You may also like