ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. πένες
480 ml. κρέμα γάλακτος
40 γρ. πεκορίνο τριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
30 γρ. ρικότα
40 γρ. τυρί φοντίνα τριμμένο
40 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα τριμμένο
1 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το αλάτι και τις πένες. Βράζουμε τις πένες για 4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπόλ.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τις ντομάτες, τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό. Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα πιρέξ και προσθέτουμε βούτυρο σε όλη του την επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 7-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Πηγή:Cookbox.gr