1 πακέτο πέννες (500γρμ)
200γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος
2 κολοκυθάκια, 400γρ. σπαράγγια
1 κρεμμύδι μεγάλο
5 φέτες prosciutto Πάρμας
ελαιόλαδο
αλάτι/ χοντρό, φρέσκο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στη συνέχεια τον σουρώνουμε. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το κάτω μέρος από το κοτσάνι τους και τα πλένουμε. Τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε για λίγο σε αλτισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι , το κόβουμε σε μικρούς κύβους κια το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί στο λάδι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι… Κόβουμε το prosciutto κατά μήκος σε λωρίδες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, όσο χρόνο αναγράφεται στο πακέτο, τα σουρώνουμε και μετά τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, όπου προσθέτουμε τα λαχανικά , τον αρακά και το prosciutto.
Τρίβουμε χοντρό πιπέρι, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα σερβίρουμε!