Πέννες με bacon & τυρί στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ: (για 3-4 άτομα)
250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
500 γραμμάρια πέννες
200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι-σκόρδο

b6974f021e628ca6fb844e948c623fe1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανάβουμε τον φούρνο για προθέρμανση στους 150 βαθμούς.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για περίπου 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά.(σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
Έχουμε μαγειρέψει τη σάλτσα ντομάτας, έχοντας σοτάρει το ψιλοκομμένο σκόρδο κι έχοντας ρίξει αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση…
Βάζουμε τις πέννες σε πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας , την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.
Καλή σας όρεξη….

Πηγή φωτογραφίας: εδώ

You may also like